ОСТАННІ НОВИНИ

ОУН готова судитися з ФАРЄ за Бандеру та Шухевича

|

Організація українських націоналістів вимагає виключити червоно-чорний прапор та постаті Бандери і Шухевича з переліку дискримінаційних символів. Про це лідер ОУН Стефан Романів заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє Націоналістичний портал.

«Рішення ФІФА – ФАРЕ (організація «Футбол проти расизму в Європі») щодо збірної України та дискваліфікація стадіону «Арена Львів» є безпрецедентною в історії спорту. Ми вимагаємо апеляції з боку Федерації футболу України на це рішення, вимагаємо публічного оприлюднення тексту рішення Дисциплінарного комітету ФІФА. Ми також вимагаємо переглянути звіт ФАРЕ і раз і назавжди виключити червоно-чорний прапор, постаті Романа Шухевича і Степана Бандери з переліку дискримінаційних символів. Це є образою не лише українських героїв, але й образою української нації, всього українства», – про це заявив Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів під час прес-конференції.

«Ми видали з цього приводу заяву, будемо продовжувати цю справу в юридичній площині, будемо звертатися до міжнародних інстанцій, будемо подавати до суду».

Голова ОУН(б) також зазначив, що Організація просить зустрічі з керівництвом ФФУ задля обговорення ситуації щодо апеляції до міжнародних спортивних структур.

«За 3 дні було зібрано необхідну кількість підписів під петицією до ФІФА-ФАРЕ з вимогою скасувати дискримінаційний щодо України звіт. Зараз маємо понад 13 000 тисяч підписів, які наразі направляємо до ФАРЕ і ФІФА», – додає Сергій Кузан, голова Молодіжного націоналістичного конгресу, організації, що ініціювала збір підписів.

«В спортивній практиці з 1985 року не було прецеденту такої довготривалої дискваліфікації спортивної арени. При чому – на основі неоднозначних поодиноких фактів та на підставі суб’єктивної позиції людини, що відповідає за моніторинг ФАРЕ в Україні – Павла Клименка, що дотримується марксистських поглядів. Що цікаво – офіс організації, яка моніторить для ФАРЕ випадки дискримінаційних дій вболівальників на стадіонах в країнах Східної Європи, знаходиться у Варшаві», – каже Сергій Кузан.

«Ситуація з дисциплінарним покаранням футбольної України є нічим іншим, як частиною інформаційної війни Росії проти України. Це робиться з метою очорнити Україну та її громадян перед європейським співтовариством напередодні саміту у Вільнюсі, де Україна має підписати угоду про асоціацію з ЄС. З іншого боку такий хід, за задумками Кремля, мав би спровокувати антиєвропейські настрої серед окремих категорій українського населення, зокрема молоді, значна частина якої є футбольними вболівальниками. На такі висновки наштовхує не лише активна антиукраїнська кампанія в світових медіа, спровокована Росією, але й той факт, що «Газпром» віднедавна є офіційним спонсором футбольних змагань під егідою ФІФА», – в свою чергу зазначає директор Центру зовнішньополітичних досліджень Сергій Пархоменко.

Голова ОУН(б) Стефан Романів зазначив, що метою Організації є захист інтересів українства в усіх сферах. Наразі це не лише спорт, але й релігійне життя, євроінтеграція, захист національної історії.

«Зараз мають місце випадки замаху на правду про Голодомор 1932-33 рр. Одним з цих випадків є нова книга, видана Інститутом національної пам’яті, в якій маємо справу з черговим перекручуванням історичних фактів. І проти цього будуть наші наступні заходи в обороні справи розбудови Українського Світу та захисту інтересів української нації», – підкреслив Стефан Романів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *