ОСТАННІ НОВИНИ

Ділянку на перехресті Наукової-Стрийської викуплять під розв`язку

|

Виконком Львівської міської ради погодив надання управлінню капітального будівництва функції  замовника на проведення оцінки земельної ділянки площею 0,3000 га на вул. Науковій – вул. Стрийській, що підлягає викупу для суспільних потреб. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Відповідно  до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про відчуження земельних  ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності», планується викуп земельної ділянки для реконструкції перехрестя вул. Стрийська – Наукова – Хуторівка.

«Земельна ділянка на сьогодні перебуває у власності ПАТ «Концерн Галнафтогаз» і оформлена власність на цю земельну ділянку перешкоджає будівництву дороги», – зазначила Гелена Пайонкевич, керівник юридичного управління ЛМР.

«Ми потрапили  в достатньо пікантну ситуацію, коли в межах червоних ліній, на розв’язці Стрийська-Наукова, на аукціоні в 2005 році була придбана земельна ділянка для розміщення АЗС. З підприємством була досягнута домовленість, що буде проведено заміну цієї земельної ділянки, але, на превеликий жаль, на минулому засіданні сесії міської ради депутати не підтримали відповідну ухвалу.

Отож, сьогодні дорога, яка фактично на дві третіх збудована на розв’язці вул. Стрийської-Наукової, фактично проходить через територію  земельної ділянки, яка є у  власності підприємства. Тому ми сьогодні приймаємо це рішення, щоб розпочати паралельний процес відповідно до чинного законодавства», – додав Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *