ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не піддасться на ультиматуми Медведєва - МЗС

|

У МЗС заявляють, що не бачать підстав для припинення режиму вільної торгівлі між Україною та країнами СНД у разі, якщо Київ підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом, пишуть Коментарі.

«На сьогодні Україна є учасником Угоди про зону вільної торгівлі СНД, і ця Угода продовжує діяти. Очевидно, коли йшлося про преференції для України, то, швидше за все, малася на увазі саме ця Угода. Ми не бачимо ніяких підстав для того, щоб вона якимось чином припинила свою дію стосовно України», – заявив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи висловлювання російського прем’єра Дмитра Медведєва про припинення особливого партнерського режиму з Україною після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Він також додав, що в Києві уважно відстежують ті зауваження і питання, які виникають у російської сторони в контексті майбутнього підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Перебийніс додав, що українська сторона неодноразово висловлювала готовність до предметного обговорення цього питання з російською стороною, зокрема, із залученням представників ЄС.

Як повідомляли «Коментарі», вчора прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в ультимативній формі висловився за припинення партнерських відносин у разі вступу в силу асоційованого членства в ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *