ОСТАННІ НОВИНИ

Найкращими на Форумі стали книги про фізику, Малевича та поезія Чубая

|

Міжнародний книжковий Форум видавців у Львові оголосив результати конкурсу «Найкраща книга Форуму-2013». Переможців оголошено на урочистій церемонії, яка відбулася у четвер ввечері у Львівській філармонії, інформує Zaxid.net.

Цього року гран-прі Форуму видавців отримали три книжки – Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”, Жан Клод Маркаде “Малевич” та “П`ятикнижжя” Грицька Чубая.

Також найкращими книгами ХХ Форуму видавців було названо “Дорослу серію” книжок від видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» та серію «Української поетичної антології” цього ж видавництва, книгу Наталі Яковенко “Дзеркало ідентичності”, серію газети “День” “Підривна література”, книгу Леоніда  Кисельова “Над київськими зошитами” та інші.

В номінації найкраща книга від голови Львівської ОДА Віктора Шемчука названо книгу Джеремі Стронґа “Ракета на 4-х лапах” видавництва «Старого Лева». Вона надрукована на екологічно чистому папері для дітей. Також на суму 10 тис. грн закупили книжок цієї серії для дітей.

Торік гран-прі у конкурсі не отримала жодна книжка, але були відзначені, зокрема, «Мальована кераміка Косова і Пістиня ХІХ – початку ХХ століть», «Анатоль Петрицький. Театральні строї та декорації», «Борис Косарев. Харківський модернізм», «Добрилове Євангеліє 1164 року», «Львів. Комплексний атлас». Окрім того, відзнаки за внесок у розвиток українського книговидання та просування української книги отримали письменник Василь Ґабор і Наталя Гузєєва, авторка “Капітошки” та “Петрика П’яточкіна”, а також видавництва “Темпора”, “Ярославів вал”, “Смолоскип”, “Махаон-Україна”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *