ОСТАННІ НОВИНИ

Мельника затримано в США – ЗМІ

|

Колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник перебуває в США. За даними джерел видання «Комерсант-Україна», він був затриманий американською поліцією ще в серпні.

Хоча між Україною і США немає договору про екстрадицію, механізми для передачі пана Мельника українській владі існують. Поки ж правоохоронні органи нашої країни отримають можливість проводити з ним слідчі дії.

«Місцезнаходження Петра Мельника було встановлено ще в середині серпня, після чого він був затриманий американською поліцією», – повідомив виданню співрозмовник у МВС. Він не уточнив, у якому саме місті відбулося затримання. Слід зазначити, що, за даними ЗМІ, дочка Петра Мельника живе в Лос-Анджелесі.

Співрозмовники видання в МВС зазначають, що, оскільки між Україною і США немає договору про екстрадицію, домогтися видачі Петра Мельника буде складно.

Як відомо, раніше США не видали Україні екс-прем’єра Павла Лазаренка.

Втім, як повідомили в Генпрокуратурі (ГПУ), можливості для екстрадиції Петра Мельника таки існують. «Відповідно до діючої практики, якщо з країною немає договору про екстрадицію, то правова допомога може бути надана на умовах взаємності. Тобто ми направляємо відповідний запит у країну, від якої хочемо отримати допомогу, а в обмін письмово гарантуємо владі цієї країни, що в майбутньому розглянемо їхній запит про надання аналогічного виду правової допомоги», – пояснили в ГПУ. Для вирішення питань про екстрадицію в такій ситуації підключаються дипломатичні канали.

Нагадаємо, що, екс-ректор Петро Мельник, який звинувачується в отриманні хабара, втік з-під домашнього арешту і був оголошений в міжнародний розшук.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко 27 серпня заявив, що правоохоронці встановили місцезнаходження Мельника і готуються до його затримання та подальшої екстрадиції на територію України.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *