Придбаний у Росії гвинтокрил для медичної допомоги на Львівщині – несправний

|

Придбаний у Росії літальний апарат КА-226 для служби Екстреної медичної допомоги Львівщини виявився технічно не готовим до виконання рятівних операцій. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів директор Центру екстреної медицини і медицини катастроф Юрій Пацюрко.

Він розповів, що вертольоту уже 5 років і він довший час був законсервований, відтак ряд деталей вийшло із ладу. Водночас Ю. Пацюрко додав, що жодних порушень під час консервації та зберігання гвинтокрила не було допущено. 

«Спеціалісти із Москви провели технічну експертизу даного вертольоту, адже він довший час був законсервований. Відповідно було виявлено ряд технічних несправностей, які потрібно усунути для того, щоб його запустити. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня ми будемо мати повну характеристику цього літального апарату», – розповів Ю.Пацюрко.

За попередніми оцінками, вартість ремонту даного літального апарату становитиме приблизно 1,5-2 млн грн. Очевидно, що ремонт вертольоту ляже на бюджет Центру екстреної медицини і медицини катастроф, зазначив Юрій Пацюрко. Щоправда наразі ще не відомо, де його ремонтуватимуть, можливо спеціалісти будуть знімати агрегати і транспортувати на завод у Росію, оскільки усі деталі на гарантії.

«Як літальний апарат за медичним призначенням – він готовий. Там є дві кабіни. Пасажирський відсік знімається і вставляється медичний відсік для надання допомоги. Він обладнаний дихальним та реанімаційним обладнанням, тобто там є весь спектр обладнання для надання медичної допомоги під час рятувальних операцій», – розповів директор Центру.

Ю. Пацюрко також зазначив, що Центр екстреної медичної допомоги планує використовувати вертоліт у першу чергу у гірських районах області. Щоправда місце його дислокації наразі невідоме.

Фото: Myhelicopter.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *