ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай влаштує фестиваль автентичного мистецтва

|

У Музеї народної архітектури та побуту( Шевченківський гай) 15 вересня традиційно відбудеться V Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цього року фестиваль запросить львів’ян та гостей міста на «Українське весілля». Основу програми фестивалю складатимуть давні весільні обряди із Бойківщини, Гуцульщини, Поділля, Слобожанщини. Зокрема: «Різання барвінку», «Розплітання коси», «Вирядження молодого до шлюбу», «Пов’язування намітки», «Вінкоплетини», «Весільний обрядовий танець», «Зустріч молодого у молодої».

Для всіх охочих на фестивалі діятимуть майстер-класи із виготовлення весільної атрибутики: квіти для оздоблення короваю; обрядове печиво – весільні гуски, плетення барвінкових вінків, ляльки – мотанки «нерозлучники», «берегині родинного вогнища», ткання весільної сорочки, прядіння ниток на сорочку, вишивання весільної сорочки, плетення весільного бриля, а також майстер-клас із пов’язування намітки.

На фестивалі будуть представлені колекції давніх весільних строїв сучасного стилізованого весільного одягу. Також відбудеться презентація виставки ілюстрацій «Українське весільне вбрання», у якій будуть представлені весільні строї різних етнографічних регіонів України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *