ОСТАННІ НОВИНИ

«Шувар» заплатить понад 400 тисяч за рішенням суду

|

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ТОВ “Ринок сільськогосподарської продукції “Шувар” на користь ТОВ “Солстрой” 492,9 тис. грн заборгованості. Як інформують «Наші гроші.Львів», про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням, у 2010 року “Шувар” замовив у “Солстрой” будівництво павільйону “Овочі.Фрукти” та терміналу “Риба” на частині території земельної ділянки оптового ринку сільськогосподарської продукції, котра має площу 3,5 га. Робіт виконали на 87,6 млн грн.

“Шувар” виплатив майже 80,9 млн грн, тому станом на 20 грудня 2011 року утворилася заборгованість у сумі 6,7 млн грн. Цей борг на момент звернення до суду був частково зменшений, а саме у період січень-вересень 2012 року “Шувар” виплатив ще майже 4,5 млн грн. Окрім того борг у сумі 1 млн 175 тис. грн “Солстрой” за договором про відступлення права вимоги відступив ТОВ “Статусбуд” і ще 700 тис. грн — ТОВ “Металіст-будметалконструкція”. Відтак “Шувар” був далі винен ТОВ “Солстрой” ще 400 тис. грн.

Представник “Шувару” під час судових засідань стверджував, що під час будівництва було допущено багато відступів від проектно-кошторисної документації та недоліків, які так і не усунені. Окрім того, посилаючись на важку фінансову ситуацію, просив зменшити на 75% розмір нарахованих збитків та розстрочити виконання рішення суду на 6 місяців.

Натомість суддя зауважила, що недоліки будови не стосуються цього господарського спору (у справі були докази – акти виконаних робіт). Окрім того, на переконання суду, інфляційні рахування на суму боргу та 3% річних — не є санкціями, а відшкодуванням матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та компенсацією від боржника за користування утримуваними ним грошами.

Також суд вирішив, що “Шувар” не навів жодних доводів та доказів того, що товариством вживаються та чи вживатимуться на майбутнє заходи щодо покращення результатів господарської діяльності, тому у розстрочці також було відмовлено.

Власником ТОВ “РСП “Шувар” є ТОВ “Регіональний аграрно-маркетинговий центр “Шувар”, яким володіють чотири компанії: ПП “Холдингінвестгруп” (53%), ПП “Науково-виробнича фірма “Тур” (27%), ПП “Стиль ЛМ” (10%), ПП “Доскоч” (10%). “Холдингінвестгруп” належить родині Федишин, де найбільшу частку у статному фонді має Федишин Роман Степанович — кандидат у народні депутати від Аграрної партії України. 

Як відомо,згідно з державною програмою розбудови мережі оптових ринків, “Шувар” отримав 36 млн грн державного фінансування.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *