ОСТАННІ НОВИНИ

Під Верховної Радою мітинг-«євронаступ»

|

Близько півтисячі мітингувальників у Маріїнському парку розпочали акцію Всеукраїнської кампанії “Євронаступ”. Вона має на меті примусити парламентарів протягом наступної сесії парламенту розглянути усі необхідні для євроінтеграції закони. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Мітингувальники пройдуть ходою від Погоджувальної ради до Кабінету міністрів і далі до Адміністрації Президента. Біля кожної з цих установ, вони проводитимуть мітинг з вимогами євроінтеграції, а також представникам держустанов передадуть офіційні вимоги активістів та Європлан, розроблений експертами Національного круглого столу “Порозуміння заради майбутнього”.
План містить перелік кроків, необхідних для виконання умов ЄС.
“Нас з Чернігова приїхало 21 чоловік. Ми приїхали свідомо, щоб віддати голос за Україну в Європі. Справа в тому, що в Європі є закон і він виконується — за порушення закону відповідальність у всіх однакова. В нас же на беззаконня ніхто не реагує і міліція в першу чергу. Насправді міліція тільки охороняє беззаконня, яке діється в країні” – каже активіст-бард Петро Сальник.
Акція зібрала людей з Харківщини, Тернопільщини, Запоріжжя, Луганська, Львова. Мітингувальники тримають плакати з написами “За європейське майбутня”, “Україна не ..опа, Україна — Європа”, а також державні прапори та Євросоюзу.
Нагадаємо, 23 серпня відбувся національний круглий стіл “Порозуміння заради Європейського майбутнього”. На ньому обговорювалися спільні позиції політичних партій щодо плану дій реалізації європейського курсу України. Зокрема участь в роботі Круглого столу взяли Юрій Луценко і Арсеній Яценюк.
27 червня про потребу організувати круглий стіл задля виконання вимог списку Фюле сказала ув’язнена екс-прем’єрка Юлія Тимошенко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *