ОСТАННІ НОВИНИ

Справу за позовом «тітушок» проти націоналістів направили до апеляційного суду

|

Відбулось засідання Шевченківського районного суду у справі за позовом проти націоналістів Ярослава Лисенка, Сергія Бойка, Олексія Воронцова та Віталія Грузинова. Справу за позовом «тітушок» проти націоналістів направили до апеляційного суду. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Націоналістів звинувачують у нападі на «тітушок», 18 травня 2013 року, та інкримінують 296 статтю ККУ – «Хуліганство». Про те так звані «Потерпілі» вкотре не з`явилися на суд, а про причини неявки суд не повідомили.

На початку судового засідання захисник-свободівець Іван П’ятак, заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Своє клопотання захисник обґрунтував цілою купою невідповідностей у документах справи.

«Справа зайшла в юридичний колапс, адже ми подали клопотання, щоб її направили до прокуратури і взагалі її закрили як таку, яка є правовою колізією, якоюсь нісенітницею й епістолярним жанром, а не справою, яку треба розглядати. Адже в справі є великі процесуальні порушення. Однак суддя знайшла ще одну притичину, бо вона не хоче розглядати справи, не горить бажанням захищати «тітушок» і не горять бажанням відпустити свободівців, тому наша справу «відфутболено» до апеляційного суду», – так прокоментував цю ухвалу голова Солом`янської районної організації ВО «Свобода» в місті Києві Ярослав Лисенко.

Нагадаємо, що 18 травня 2013 року в Києві відбулася опозиційна акція протесту «Вставай, Україно!». Під час заходу на колону мітенгувальників напала група «спортсменів». За фактом подій порушено кримінальну справу за статтею «Хуліганство».

Проте націоналісти обурюються, що ззамість того, аби притягнути до відповідальності групу «тітушків», в Україні розглядають справу проти свободівців, які захищали журналістів та мирних учасників акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *