ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вимагали прибрати герб і прапор України з українського теплохода

|

Росіяни вимагали зняти українську державну символіку з пасажирського теплохода в Херсоні

Про це повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook глава Асоціації сільських, селищних рад Херсонської області Наталія Возаловська, пише Gazeta.ua

«На пасажирський теплохід «Арарат», капітаном якого є Колесник Сергій Михайлович, разом з відпочивальниками піднялися й троє гостей з сусідньої Росії, і відразу ж підійшли до матроса Івана Сироти з претензіями», – пише вона.

«Гостям не сподобалося, що на теплоході були наклеєні плакати з тризубом (малий Герб України), прапор України, і ще з виборів висіла символіка партії» Свобода «(прапорець і календар з портретом Тягнибока). Гості верещали: – «Зніміть це негайно! Це розпалювання ворожнечі між народами», – уточнює Возаловська.

За її словами, матрос пояснив, що це не «неподобство», а символіка України, затверджена Конституцією держави.

«Що ж стосується «бандерщини», то партія «Свобода» є парламентською партією, як і Партія регіонів, символіка якої наклеєна, навішана, начеплена всюди», – зазначає автор.

Гості грізно попередили перед тим, як залишити теплохід: «У нас скрізь зв´язки, завтра ви вже не працюєте!».

За словами Возаловської, наступного дня на теплохід прибіг заступника начальника адміністрації портів Анатолій Донець і почав з криком зривати символіку зі стін.

«Анатолій Іванович потрусив якимсь папірцем, чи то з міськради, чи то роздруківкою статті з Інтернету про невдоволення росіян – з крику було не зрозуміло», – пише Возаловська.

«Наступного дня команді заборонили виходити в рейс, але після аргументованих і переконливих заперечень капітана, який працює в херсонському річковому порту вже 43 роки, теплохід все ж випустили в рейс і змінили гнів на милість, наказали писати заяви на звільнення за власним бажанням… але без дати», – підсумувала Возаловська.

Фото facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *