ОСТАННІ НОВИНИ

Україну продовжують «нагинати»: Росія ігнорує угоду про реадмісію

|

Російська сторона не виконує умови угоди про реадмісію, яка набула чинності майже два тижні тому. Про це повідомили в Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, пишуть «Українські новини».

«Зараз вимоги угоди про реадмісію російською стороною не виконуються, представники РФ відмовилися приймати групу нелегальних мігрантів, які були затримані українськими прикордонниками 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Дергачі» Харківського прикордонного загону», – розповіли прикордонники.

В Управлінні Держприкордонслужби уточнили, що нелегалів – громадян В’єтнаму намагався переправити через кордон громадянин Росії. Через ігнорування угоди про реадмісію з боку Росії прикордонникам довелося відправляти чотирьох затриманих на батьківщину за рахунок української сторони.

Нелегалів відправили з аеропорту «Харків» 20 серпня рейсом Харків – Дубаї з подальшою пересадкою до В’єтнаму.

У прикордонній службі також повідомили, що основний потік нелегальної міграції складають вихідці з країн Азії та Африки. Збільшення кількості нелегалів, які бажають пройти через держкордон України, прикордонники пов’язують, зокрема, з проведенням в Росії зимової олімпіади.

Так, тільки з початку року працівники Східного регіонального управління затримали 67 нелегалів, з яких 21 був виселений із країни в примусовому порядку за рахунок України.

Нагадаємо, угода про реадмісію була підписана між керівництвом України і Росії 22 жовтня 2012 року й набула чинності 8 серпня.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *