ОСТАННІ НОВИНИ

Путін все одно домагатиметься капітуляції України – Луценко

|

Ідеолог третьої української республіки Юрій Луценко вважає, що Росія оголосила Україні холодну війну, а В.Путін попри результат саміту у Вільнюсі домагатиметься капітуляції України. Про це Ю.Луценко сказав під час виступу на Світовому конгресі українців у Львові. «Це повномасштабна холодна війна Російської Федерації проти Українського суверенітету. Також це не одноразова атака, а початок довгої облоги — до 2015 або й до 2017 року. Незважаючи на результат саміту у Вільнюсі, Путін домагатиметься капітуляції України у 2015 або скоріше під час парламентських виборів 2017 року», – наголосив Ю.Луценко.

За його словами, зважаючи на це, «українські політики – і владні, і опозиційні повинні на цьому фронті діяти спільно, бо інтереси Віктора Януковича збігаються з національними інтересами України».

«Це кримінальна влада, але вона влада українська і ми маємо робити все, щоби Кремль не зламав позицію української влади, яка сьогодні збігається з національними інтересами України», – наголосив Луценко.

Водночас він вважає, що українська влада мала би публічно оголосити про факт холодної війни та попередити Москву про можливі ходи у відповідь. А крім того, має бути консолідована позиція суспільства щодо євроінтеграції, яку можна досягнути, випустивши з тюрми Юлію Тимошенко, а водночас разом – владі та опозиції домагатися визнання європейської орієнтації.

Нагадаємо, вчора лідер УДАРу Віталій Кличко заявив у Львові, що так звана торгова війна Росії проти України є нічим іншим як війною політичною і має за мету перешкодити Україні підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Фото: ipress.ua   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *