ОСТАННІ НОВИНИ

Львів приєднається до Європейського тижня мобільності

|

З 16 до 22 вересня у Львові триватиме Європейський тиждень мобільності, спрямований знизити рівень впливу транспорту на навколишнє середовище. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Тема цьогорічного ЄТМ – «Чисте повітря – це ваш хід». Європа спрямовує увагу на забруднення повітря транспортними засобами, внаслідок чого погіршується середовище нашого існування. Велосипед, громадський транспорт і піша хода – це ті способи пересування, які доступні кожному і не мають негативного впливу на якість повітря, що є дуже важливим фактором для будь-якого міста.

Додамо, Європейський тиждень мобільності  – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту.  Він відбувається щороку 16-22 вересня.

Європейський тиждень мобільності, що уперше відбувся 2002 року, охоплює щораз більше країн – і не тільки у Європі. У 2012 році в ньому взяли участь 158 міст. У життя втілено 7 тис 717 проектів, які формують велосипедну та пішохідну інфраструктуру, «заспокоюють» дорожній рух, роблять доступнішим транспорт та інформують громадськість про екологічно збалансоване використання транспортних засобів.

Кульмінація ЄТМ – акція «День без автомобіля!», під час якої міста-учасники виділяють на цілий день одну чи декілька вулиць для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту.

Стала мобільність – це будь-який спосіб або організаційна форма пересування, що дозволяють знизити рівень впливу транспорту на навколишнє середовище.

До цього можна віднести пішохідний і велосипедний рух, екологічні автомобілі, транзитно-орієнтоване проектування, оренда транспортних засобів, а також системи міського транспорту, які є економічними, сприяють збереженню простору та пропаганді здорового способу життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *