ОСТАННІ НОВИНИ

Сварка на полюванні завершилась вогнепальним пораненням

|

У чергову частину Яворівського райвідділу міліції 17 серпня о 23.05 годині, всього через декілька годин після відкриття сезону полювання на пернатих, телефоном надійшло повідомлення про нещасний випадок, який трапився в Яворівському районі. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Чергова медсестра Новояворівської міської лікарні повідомила, що до них доставили 34-річного жителя села Лелехівка Яворівського району із діагнозом: вогнепальне поранення середньої третини лівого стегна.

З’ясувалось, що 35-річний односельчанин – родич потерпілого – виявив бажання постріляти у пернатих поблизу озера, що неподалік села. Як розповів перший заступник – начальник слідчого відділення Яворівського РВ Юрій Моржин, постріли почула сестра мисливця, господарство якої знаходиться поруч. А згодом, після повернення брата, обурена шумом жінка почала суперечку. На крик дружини вийшов чоловік. Швагро з запитанням «чого ти тут стріляєш?» схопив металевого прута та почав ним погрожувати. Брат дружини вистрелив у землю, а дріб від другого пострілу поцілив господареві у ногу.

Чоловік наразі перебуває на лікуванні. Стан його задовільний.

Відомості внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Наразі перевіркою встановлено, що вогнепальна зброя не зареєстрована в органах внутрішніх справ. Правоохоронці встановлюють її походження.

Нагадаємо, що наприкінці червня цього року під час полювання на Золочівщині 40-річний мешканець Золочева через необережність смертельно поранив 25-річного хлопця. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 119 КК України (Вбивство через необережність). Триває досудове розслідування.

 Правоохоронці знову нанадують мисливцям, що категорично забороняється стріляти на «шум», «шурхіт», у гілки та очерет, що хитаються, в темну пору доби або ж у нечітко видиму ціль, вести стрільбу по сидячій на воді пернатій дичині. Особливу обережність слід виявити мисливцям, які здійснюють полювання із човна.

Оскільки вогнепальна зброя є об’єктом підвищеної небезпеки пам’ятайте, що неухильне дотримання правил безпеки при поводженні з нею врятує Вам, а також іншим мисливцям здоров’я та життя.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *