ОСТАННІ НОВИНИ

Учені не радять надриватися на роботі

|

Японські вчені з`ясували, що надмірне завзяття на роботі може викликати депресивний стан. Українські ж дослідники у кожного другого офісного працівника відзначають погіршення здоров`я та хронічну втому. Водночас роботодавці іноді вдаються навіть до хитрощів, щоб усіляко заохотити своїх підлеглих до праці. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Офісні працівники страждають від постійного стресу, хронічної втоми, болі у спині та погіршення зору. При цьому з 3,5 тисяч опитаних половина вважають, що усе через умови праці, напружену атмосферу в компанії та незручне робоче місце. “Дуже багато офісних працівників зазначають, що у кожного другого здоров`я дещо погіршилось, у кожного 4 здоров`я погіршилось суттєво”, – розповіла керівник дослідницького центру Уляна Ходорівська.
Як наслідок, погіршується і якість роботи. За словами експерта, щоб не втратити працівників, роботодавці навчились створювати особливу атмосферу, що дає змогу розслабитись хоча б на 10 хвилин. В їхньому офісі для цього підвіконня перетворили на додаткові робочі місця, а обдерті стіни і цегла створюють невимушену атмосферу. Це такий дизайнерський хід, аби маркетологи та програмісти забули, що вони офісний плантон. Свої наради та важливі питання співробітники вирішують за тенісним столом. “Завдання – створити обставини так, щоб усі були задоволені і щасливі”, – розповів співробітник компанії. Читайте також: Носіння золотих прикрас може довести до депресії – вчені Жодних рамок, дрес-кодів і табу – тут усе має сприяти роботі. А коли усе набридло і хочеться усамітнитись, співробітники йдуть на балкон, де можна і працювати, і засмагати, і насолоджуватись літом, не виходячи з офісу. Психологи підтверджують, що до депресії призводить одноманітність та відсутність змін, тому подолати її дуже легко. “Шукати ресурсні сфери в житті і відпочинок, і нові враження, і спорт, і спілкування, і розвиток”, – зазначає психолог Сергій Рясненко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *