ОСТАННІ НОВИНИ

Українських школярів вчитимуть боротися з тероризмом

|

Міністерство освіти і науки України має намір до 2016 року ввести в шкільну програму обов’язкову антитерористичну підготовку. Таке нововведення передбачено Концепцією боротьби з тероризмом, яку підписав Президент України Віктор Янукович місяць тому, пишуть «Вести».

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти Олега Єреська, шкільна антитерористична програма включає в себе виховні бесіди на класних годинах і практичну підготовку на уроках здоров’я. Як зазначив Єресько, діти повинні знати, що робити, наприклад, у разі вибуху.

Разом із тим Кабмін доручив СБУ скласти список людей, які потенційно можуть скоїти теракт.

«Найімовірніше, це буде закритий список, оскільки в нашій країні діє презумпція невинності, і він буде інструментом у роботі СБУ. Увійдуть до нього активісти екстремістських організацій, які в своєму статуті пишуть, що допускають у досягненні своїх цілей терористичні методи», – повідомила глава прес-служби СБУ Лада Сафонова.

При цьому вона додала, що до цього списку можуть також потрапити «чорні археологи», торговці зброєю та наркотиками, оскільки переважно саме вони фінансують теракти. «З цими людьми будемо проводити бесіди або виписувати їм офіційні попередження», зазначила Сафонова.

Крім того, в Україні планується створити алгоритм захисту потенційно уразливих об’єктів від терактів. До таких об’єктів планується включити будівлі Верховної Ради, Кабміну, дипломатичних представництв інших країн в Україні, театри, цирки, залізничні вокзали, атомні станції, школи, спортивні стадіони.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *