ОСТАННІ НОВИНИ

На Світязі п’ятнадцять молодих людей застрягли посеред озера

|

10 серпня о 17:50 до Шацького водолазно-рятувального відділення Волинської області надійшло повідомлення про те, що на середині о. Світязь потребують допомоги 15 відпочиваючих на декількох човнах. Юнаки та дівчата віком від 16 до 26 років попливли на човнах на острів, але повернутись назад їм завадив сильний вітер та високі хвилі. Човни відносило все далі від берега, відпочивальники були знесилені, замерзли і благали про допомогу.

Їх вчасно помітили рятувальники відділення із спостережного поста і вже за 3 хвилини за допомогою моторного човна дістались до човнярів, забрали їх на борт, а плавзасоби на буксирі доправили до берега.

Врятовані медичної допомоги не потребували, а тому після детального інструктажу з правил безпеки під час відпочинку на воді та правил користування плавзасобами вони подякували рятувальникам за допомогу і вирушили додому.

Зі слів начальника групи водолазно-рятувальних робіт Аркадія Малія, такі випадки на о. Світязь непоодинокі: відпочиваючі часто ігнорують застереження рятувальників щодо штормового попередження і необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді. Погода може змінитися за лічені хвилини, і сильний вітер віднесе надувний матрац чи човен далеко від берега. Тому потрібно суворо дотримуватись правил безпеки на воді і правил користування човнами та катамаранами, не заходити у воду в стані сп’яніння і уважно слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку.

ДСНС України у Волинській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *