ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю відбудеться фестиваль «На межі тисячоліть»

|

Фестиваль “На межі тисячоліть – Підгорецький замок” запрошує до Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай», інформують організатори

Фестиваль відбуватиметься впродовж двох днів, 10-11 серпня.

Це фестиваль української пісні, історії, традицій і мистецтва, що створений для піднесення духу українства, підтримки української культури та збереження суспільного історичного надбання. Саме тому основна мета фестивалю привернути увагу до пам’яток історії та архітектури, які є культурним надбанням нації але знаходяться у занедбаному стані. Щорічне фестивальне дійство присвячене окремій, щораз іншій пам’ятці архітектури. Цьогоріч – це Підгорецький замок.

Одною з головних особливостей фестивалю є те, що дійство перенесе усіх на декілька сторіч у минуле і занурить у вир середньовічної епохи лицарів та королів під неповторні звуки волинки, козобасу, гудка, скрипки, ліри, окарини, торбана… 10 серпня відбудуться лицарські бої, які будуть запропоновані Лицарським орденом паладинів, варитиметься куліш козацьким куренем.

На фестивалі будуть представлені кращі українські музичні гурти, а також приїдуть спеціально запрошені гості з різних континентів, котрі досягли визначних успіхів у сфері кінематографу, естрадного мистецтва, літератури, живопису , скульптури і т.д.

На фестивалі, зокрема виступлять: Los Colorados (Тернопіль), Патриція (Львів), Мері (Львів), Рокаш (Rock-H) (Мукачево), Kozak System (Київ).

Протягом двох днів фестивалю усі зможуть спробувати свої сили і здібності у майстер-класах з декоративно-прикладного мистецтва, ремісництва, акторського та вокально-хореографічних мистецтв. Учасникам буде запропоновано прийняти участь у творчих конкурсах і змаганнях, де їх оцінюватиме професійне журі, а переможці зможуть продемонструвати свої таланти під час фінального гала-концерту на головній сцені фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *