ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці відкрили школу скандинавської ходьби

|

У курортному місті Трускавець відкрито Школу скандинавської ходьби (ходьба за допомогою палиць, подібних до лижних). Це частина загальноміської програми відновлення теренкурів, розширення лікувально-оздоровчої та спортивної інфраструктури міста-курорту. Про це повідомляє прес-служба Трускавецької міської ради.

Відкриття даної школи стало наслідком укладеної угоди між КП «Трускавецький інформаційно-курортний центр» та Київською школою скандинавської ходьби.

З нагоди презентації скандинавської ходьби в готелі «Міротель» відбувся урочистий захід за участі лікарів санаторно-курортних закладів та представників міської влади. Презентував цю лікувально-оздоровчу процедуру тренер міжнародного класу зі скандинавської ходьби Ігор Єсіменко. Надалі для усіх бажаючих випробувати себе у такому виді ходьби будуть проводитися фахові інструктажі, оскільки потрібний ефект може бути отриманий тільки якщо виконуються відповідні інструкції.

Як зазначив заступник міського голови з питань розвитку курорту Юрій Яворський, під час скандинавської ходьби активно працюють 90% усіх м’язів, тренується серцево-судинна система та опорно-руховий апарат, спалюється на 50% більше калорій, ніж при звичайній ходьбі. Застосування скандинавської ходьби у лікувально-оздоровчих процедурах розширить сферу надання санаторно-курортних послуг.

На сьогодні у парковій зоні міста вже прокладено два маршрути-теренкури, встановлено вказівники та розробляється карта-путівник.

На майдані Незалежності біля КП «Трускавецький інформаційно-курортний центр» щодня працює тренер зі скандинавської ходьби та міститься потрібна інформація для усіх бажаючих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *