ОСТАННІ НОВИНИ

Новою жертвою зміїного терору стала шестирічна дівчинка

|

28 липня о 15:14 до реанімаційного відділення Сколівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом укус змією лівої гомілки потрапила жителька села Либохора Сколівського району, 2007 року народження. За даними медиків, стан потерпілої – середньої важкості. Про це повідомляє прес-центр ГУ ДСНСУ у Львівській області.

Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області застерігає мешканців міста та області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.

Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти гадюк: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить. Гадюк приваблюють купи сміття, закинуті будівлі – це для них найкраще укриття.

Якщо гадюка таки вкусила, головне, якнайшвидше зупинити поширення отрути по тілу! Варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров`янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу. Під час транспортування на місце укусу рекомендується класти холод, давати якомога більшу кількість рідини, щоб зменшити концентрацію отрути в організмі та сприяти його виділенню із сечею. Зміїна отрута викликає сильну алергічну реакцію, тож у мандрівку з собою доречно брати антигістамінні препарати.

Фото: flickr

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *