ОСТАННІ НОВИНИ

Україна увійде до десятки найбільших світових експортерів курятини - експерти

|

 Цього року Україна експортує до 120 тис. тонн курятини, що дозволить нашій країні росісти дев´яте місце серед найбільших світових постачальників м´яса птиці

Цього вдасться досягти за рахунок виходу на ринок ЄС, оскільки фахівці Євросоюзу, давши дозвіл на ввезення української курятини, підтвердили для всього світу її високу якість, стверджують експерти, передає «РБК-Україна».

З цього тижня для українських птахівників офіційно відкритий ринок ЄС. За попередніми оцінками, до кінця року туди буде експортовано до 50 тис. тонн м´яса птиці. Однак виробники стверджують, що можуть поставляти і більше.

«При внутрішньому виробництві на рівні 1,2 млн тонн залишається достатня кількість м´яса для експорту. Зараз Україна поставляє продукцію в 23 країни світу, в тому числі, в африканські і азіатські, а також США. А відкриття ринку ЄС стало визнанням якості української курятини, притому, що європейське законодавство є одним з найжорсткіших у цій сфері», – сказав глава ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко.

З ним згоден експерт аграрних ринків Руслан Швець. За його словами, перевірки українських підприємств тривали не один рік. А вимоги, які висували європейські інспектори, були дуже високими. «Для отримання дозволу потрібно майже чотири роки роботи Держветфітослужби та Мінагрополітики. Тому початок експорту української курятини в ЄС – це не лише велика перемога країни, але ще і дуже висока планка у сфері якості та безпеки виробництва», – підкреслив Швець.

На всіх підприємствах, які почнуть експорт курятини в ЄС, працює система контролю над якістю і безпекою продукції НАССР. Сучасні технології, за словами голови аналітичного департаменту консалтингового агентства «ААА» Марії Колесник, дозволили вітчизняним виробникам відповідати європейським вимогам. «Коли в Україні будувалися нові фабрики, на них спочатку закуповувалося європейське обладнання та впроваджувалися європейські технології. Тому наша продукція повністю відповідає європейським стандартам», – сказала вона.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2013 р. в Україні вироблено 350 тис. тонн свіжого м´яса птиці, що на 7,5% більше, ніж роком раніше.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *