ОСТАННІ НОВИНИ

«Залізна» механізована бригада імені князя Данила Галицького святкує 95-річний ювілей

|

У п’ятницю, 26 липня, у Яворівському гарнізоні відбулося святкування 95-ї річниці із дня створення 24 окремої механізованої Самаро-Ульянівської, Бердичівської, Залізної, ордена Жовтневої Революції, тричі орденів Червоного Прапору, орденів Суворова та Богдана Хмельницького бригади імені князя Данила Галицького 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. Військова частина веде свою історію від 24-ої окремої Залізної механізованої дивізії, яка існувала в складі Збройних сил СРСР з 1918 по 1991, та в Збройних Силах України з 1992 по 2003 роки. У складі 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України з 2003 року. Захід зібрав понад 1000 учасників, серед яких, близько чотирьох сотень – це військовослужбовці та ветерани військової служби, солдати та офіцери, які проходили службу у цьому уславленому з’єднанні у різні роки. Свято відвідали також й члени родин військовослужбовців. Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

Зокрема, серед почесних гостей були представники вищого військового керівництва оборонного відомства нашої країни, які також упродовж своєї військової кар’єри проходили службу у складі військових колективів 24 окремої Залізної механізованої дивізії. Це – командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов, командир 13 армійського корпусу генерал-лейтенант Ігор Колесник,  генерал-полковник Микола Петрук та генерал-лейтенант Михайло Куцин, які свого часу командували «Залізною».

Урочистості розпочалися із відкриття пам’ятного знаку першому командиру дивізії Гайну Дмитровичу Гаю (Бжишкяну), який очолював з’єднання у період громадянської війни. Право відкрити пам’ятний знак було надано представникам вищого військового керівництва ЗС України.

Згодом, на стадіоні бригади військовослужбовці розвідувального, механізованого та артилерійського підрозділів бригади продемонстрували усім присутнім практичні бойові можливості ротної тактичної групи під час протидії та знищення незаконного збройного формування. За сценарієм дій, піхотинці, розвідники, сапери, мінометники, підсилені снайперськими парами та бронегрупою на БМП-2 та БТР-80 локалізували, а потім знищили умовних терористів, які захопили адміністративну споруду і частину населеного пункту. Зі слів військовослужбовців бригади, нові форми ведення бойових дій вимагають сучасного підходу до організації бойової підготовки підрозділів. Формування подібних тактичних груп, які здатні виконувати широкий спектр завдань – одна з провідних методик бойової підготовки, що впроваджуються у військах.

Слід додати, що командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Генадій Воробйов за високий професіоналізм та майстерність у володінні бойовою технікою нагородив навідника-оператора БМП-2 старшого солдата військової служби за контрактом Дениса Журавльова нагрудним знаком.

Згодом, на стройовому плацу бригади військові музиканти представили увазі гостей музичне дефіле та хореографічну композицію. Завершились урочистості святковим концертом у клубі військової частини.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *