ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра в Україні набуде чинності закон про векселі

|

Опубліковано закон № 391-VII, який дозволяє Кабінету міністрів України випускати п`ятирічні векселі з прибутковістю до 5%. Закон набирає чинності завтра, 27 липня. Текст закону опублікований у виданні “Голос України”, повідомляє УНН.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект № 2290а, яким пропонується реструктурувати в бюджеті 2013 р. фактично заборгованість за допомогою казначейських векселів прибутковістю до 5%. За проекту закону “Про внесення змін до закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості)” проголосували 244 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Нагадаємо, за словами автора документу Валерія Омельченко, впровадження механізму реструктуризації бюджетної заборгованості Державного бюджету із застосуванням фінансових векселів позитивно позначиться на видатках Держбюджету.

“Вважаю, що реалізація зазначеного законодавчого акту позитивно позначиться на видатках державного бюджету, а саме – сприятиме ефективному забезпеченню умов застосування фінансових векселів для оформлення бюджетної заборгованості, що виникла на 1 січня 2013 року”, – сказав В.Омельченко.

За його словами, вексель – не новий винахід, такий розрахунковий інструмент – це давня і відома практика, яка в різний час успішно використовувалася у країнах із ринковою економікою поряд з іншими фінансовими інструментами. “Я вважаю важливим для української економіки у цілому вжити ряд заходів для зниження тиску деяких фінансових факторів, у тому числі і за рахунок введення фінансових векселів, як це практикується в економіках розвинених країн”, – повідомив Валерій Омельченко.

Він також додав, що введення векселів стане додатковим стимулом для зростання економіки. Прийняття запропонованих законодавчих ініціатив створить умови для використання фінансових векселів як одного з можливих методів оформлення платежів із відшкодування податку на додану вартість, що забезпечить підприємствам право вибору способу бюджетного відшкодування.

“Введення фінансових векселів не несе ніякої небезпеки для платників податків. Також важливо розуміти, що векселі пропонуються виключно як додатковий фінансовий інструмент і зовсім не є обов`язковими для використання – підприємства самостійно вирішуватимуть, користуватися ними чи ні”, – зазначив парламентарій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *