ОСТАННІ НОВИНИ

Приїзд Фаріон до Херсона спричинив бійки

|

Учора в Херсон приїхала Народний депутат України (фракція «Свобода») Ірина Фаріон, з метою презентувати свою книгу: «Мовна норма: знищення, пошук, віднова».

Як пишуть «Херсонські вісті», за годину до призначеної зустрічі у державного будинку художньої творчості, де повинна була пройти зустріч, зібралося більше 100 активістів Комуністичної партії України. Вони озброїлися рупором, прапорами і плакатами, де засуджували нацизм і фашизм, а також таврували Ірину Фаріон.

Зокрема, комуністи кричали “Україна без Свободи”, “Чорносотенці Зойка в дурку”, “Фашизм не пройде”, “Херсон для херсонців”, “Фаріон, пішла геть!” і т.д.

У свою чергу “свободівці”, співали гімн України, кричали “Слава Україні! Героям Слава!”, “Свобода прийде порядок наведе”.

На вулиці Суворова комуністи почали бійки і масові бійки, «свободівці» з усіх сил утримували прохід в будівлю, куди завзято намагалися прорватися “червоні”. Більше 50 співробітників правоохоронних органів намагалися стримати натовп і заспокоїти присутніх. Однак це не завжди вдавалося і тоді ідеологічні суперники починали бійки, жертвами яких ставали і пенсіонери, і журналісти (зокрема, журналісту “Херсонських вістей” розбили об`єктив від фотоапарата), і міліціонери. Також комуністи кидали в натовп яйця.

У бійках також брали участь «свободівець» нардеп Олег Панькевич, керівники місцевого штабу націоналістичної партії, екс-нардеп комуніст Андрій Найдьонов, депутати облради Анатолій Тарановський та Наталія Ткаченко, депутат міської ради Алла Беліченко та інші.

Зазначимо, що серед “комсомольців” були присутні молоді, спортивні хлопці, міцної статури, які раніше ніколи не з`являлися на акції Комуністичної партії України.

Варто додати, що в кінцевому підсумку, Ірину Фаріон таки провели в будівлю і вона провела презентацію своєї книги в повністю заповненому залі.

Джерело фото:  «Херсонські вісті»

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *