В Україні жнивують 56 тисяч комбайнів

|

Сьогодні на полях працюють більше 56 тис. зернозбиральних комбайнів. У найближчі роки їх кількість планується збільшити до 75 тис., оскільки намолот зерна в Україні поступово зростає. Щоб сучасна техніка була доступна сільгоспвиробникам, уряд налагоджує спільне виробництво з міжнародними компаніями, повідомив сьогодні в ході робочої поїздки в Харківську область міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Навантаження на зернозбиральну техніку досить велика. У центральних областях вона становить до 270 га на комбайн, а в південних – більше 280. Тому ми будемо поступово збільшувати кількість комбайнів, задіяних у зборі урожаю. При середньому врожаї в 50 млн тонн, необхідно до 75 тис. одиниць техніки», – пояснив Присяжнюк.

За його словами, уряд сьогодні займається налагодженням спільного виробництва техніки з такими всесвітньо відомими компаніями, як John Deere і CLAAS. «На законодавчому рівні вже створено всі умови для цього. А створення лізингових програм для сільгоспвиробників зробить техніку доступною для всіх», – резюмував глава МінАП.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *