ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура перейнялася проблемами дітей

|

Впродовж поточного року зареєстровано 4 кримінальні провадження щодо захисту прав неповнолітніх у сфері освіти, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Виявлено також випадок незаконного отримання плати за навчання.

Зокрема, прокурором Шевченківського району м.Львова з’ясовано, що службові особи ВПУ №29 м. Львова організувавши проходження навчально-виробничої практики, вимагали від випускників ПТУ частину нібито отриманої ними заробітної плати в розмірі від 170 до 500 грн. достовірно знаючи, що таку останні не отримували. У порушеному за цим фактом кримінальному провадженні триває досудове слідство.

Окрім того, виявлені у діяльності органів освіти порушення щодо впровадження інклюзивної освіти, належних умов її надання, використання благодійних внесків закладами освіти, виплати стипендій та використання майна і бюджетних коштів. З огляду на це прокурорами внесено 46 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 45 посадовців органів державної влади.

У сфері опіки та піклування у ході прокурорських перевірок також встановлені непоодинокі порушення вимог законодавства.

Зокрема, не дотримуються права дітей при встановленні статусу дітини-сироти, неналежний також контроль з боку органів опіки та піклування за умовами виховання та проживання цієї категорії неповнолітніх у сім’ях опікунів, у дитячих будинках сімейного типу та інтернатних закладах.

Водночас, завдяки прокурорському втручанню, в лютому поточного року рішенням сесії Львівської обласної ради затверджено регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2013-2015 роки. На реалізацію цієї програми в обласному бюджеті на 2013 рік передбачено 600 тисяч гривень. Наразі планується придбати житло для дітей-сиріт, які проживають у Мостиському та Жовківському районах.

Реагували органи прокуратури і на факти незаконного притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності. Так, за документами  прокурорського реагування скасовано 8 незаконних постанов про притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності. За це 4 службові особи органів внутрішніх справ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *