ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські енергетики переплатили у чотири рази,аби догодити «своїм» фірмам

|

ВП “Західна електроенергетична система” ДП “НЕК “Укренерго” за результатами відкритих торгів замовив 21 обмежувач перенапруг для підстанцій Західної ЕС у ТОВ “Олекса – Буд” за майже 1 млн 120 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель, пишуть «Наші гроші.Львів».

На конкурс подавали пропозиції 7 фірм, однак у документах п’яти найдешевших фірм комітет з конкурсних торгів знайшов неділоки. Зокрема, до участі не допустили три фірми, чиї пропозиції починалися від 273,5 тис. грн і закінчувалися 847,7 тис. грн через відсутність однієї довідки — з МВС про відсутність судимості в уповноваженого представника. В АТ “Газенергокомплект”, яке пропонувало продати товари удвічі дешевше, також не було цієї довідки, а також їх банківська гарантія мала 95 днів, а вимагалося 120.

І нарешті ТОВ “ТК “Славенергопром” пропонувало обмежувачі за 277,2 тис. грн, однак надало лише один відгук щодо поставки таких товарів, тоді як вимагали два.

Таким чином участь у конкурсі брало лише дві найдорожчі пропозиції: ТОВ “ГТР-Електронік” (1 млн 155 тис. грн) та ТОВ “Олекса — Буд”(1 млн 120 тис. грн). Якби до оцінки допустили лише одну пропозицію — торги б відмінили.

Власником “ГТР-Електронік” є Ірина Горпиненко та Владислав Низовський, а “Олекса — Буд” – Олег Побийпеч. Горпиненко разом з Побийпеч є співвласниками в Обслуговуючому кооперативі “Мало-боярське” і в ТОВ “Магія дерева”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *