ОСТАННІ НОВИНИ

«Ніч у Львові»: новими місцями фестивалю стають храми

|

Щоразу до фестивалю «Ніч у Львові» приєднується все більше музеїв, театрів, галерей. Відтак, новими атракціями стають екскурсії та мистецькі перфоманси у львівських храмах.

Так, 12 липня у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 на відвідувачів чекають виступи Театру тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру. Цей мистецький проект отримав назву «Історії підземелля». Виступи відбудуться о 22.00 та о 22.45 год, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Виступ триватиме 30 хвилин. Ми покажемо 7 короткометражних вистав, прозвучать 7 музичних композицій. Серед іншого глядачі побачать львівську історію-легенду про трагічне кохання «Панна Францішка». У проміжках між виставами буде звучати поезія. Музичний супровід забезпечить камерний оркестр «Stretta», – розповіла режисерка Театру тіней «Див» Дарія Альошкіна.

Також у п’ятницю, 12 липня, у Храмі св. Ап. Петра і Павла на вул. Театральній, 11 відбудеться концерт скрипкової музики Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (Київ). Вхід для усіх охочих вільний. Початок дійства о 20:00 год.

На нічні екскурсії також запрошують Латинський Катедральний Собор, Домініканський собор та каплиця Боїмів та інші.

Додамо, на площі Музейній діятиме «Благодійна крамничка». Відвідувачі зможуть придбати особливе брендоване печиво «Ніч у Львові». Крамниця працюватиме з 20:00 до 01:00 год протягом трьох днів фестивалю. Солодощі виготовлять у соціальній пекарні «Горіховий дім».

«Ми вже не вперше долучаємося до «Ночі у Львові». Цього разу біля Домініканського собору знову працюватиме «Благодійна крамничка» У продажі буде різне печиво – пісочне, вівсяне. Усі зароблені кошти підуть на підтримку жінок, які опинились в кризових ситуаціях», – зазначив виконавчий директор ГО «Народна допомога (Львів)» Юрій Лопатинський.

З детальною програмою фестивалю «Ніч у Львові» можна ознайомитися на офіційному туристичному порталі міста lviv.travel.

Довідка

Вартість квитків на «Ніч у підземеллі Храму Преображення» – 30 грн. Квитки можна придбати за номерами: 0982125131, 0639376198, Іван.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *