ОСТАННІ НОВИНИ

Конституція не забороняє засудженим балотуватися в президенти — заступник голови ЦВК

|

Засуджені особи мають право балотуватися на пост Президента України, оскільки Конституція України цього не забороняє. Про це в ефірі радіо “Ера” заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.

У той же час, кажучи про вибори народних депутатів України, він зазначив, що в Конституції чітко визначено, що не може балотуватися громадянин України, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

Торкаючись питання з призначенням виборів в проблемних округах, Магера зазначив, що Верховна Рада має прийняти окремий закон одноразового використання, в якому повинна бути прописна підставу для проведення таких виборів, перелік і номери округів, а також дата виборів, щоб потім не виникали сумніви щодо їх легітимності.

Крім того, Магера зазначив, що проводити повторні вибори в п`яти проблемних округах краще не в період відпусток. За його словами, це б дало можливість взяти участь у виборах і висловити свою політичну волю більшій кількості виборців. Як зазначив Магера, це доцільніше в питанні організації роботи виборчих комісій.

РБК-Україна

Фото: ВО “Батьківщина” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *