ОСТАННІ НОВИНИ

“Чесно” розіслав депутатам запрошення до особистого голосування

|

В останній пленарний тиждень учасники руху ЧЕСНО нагадали народним депутатам про вимогу Конституції голосувати особисто та закликали повністю припинити ганебну практику «кнопкодавства» у наступній, 3-ій сесії Верховної Ради. Про це сказано у повідомленні на сайті руху.

Як вказано в повідомленні, активісти руху поширили серед виборців Києва та відправили 10 «найгіршим кнопкодавам» VII скликання поштові листівки з нагадуванням, що «Верховна Рада – не консерваторія» і під час голосування можна тиснути лише на одну клавішу. 

Такі символічні «запрошення до персонального голосування» від власних виборців, парламентських журналістів та громадських активістів отримають народні депутати, які найчастіше потрапляли в об’єктиви журналістів під час голосування за своїх колег. Це – «регіонали» Тетяна Бахтеєва, Олександр Васильєв, Борис Дейч, Микола Дмитрук, Олександр Кузьмук, Володимир Медяник, Станіслав Мельник,  Михайло Мироненко, Артем Семенюк та  Ярослав Сухий. 

Окрім вищезгадних депутатів парламентської більшості конституційну вимогу персонального голосування порушують ще 62  «регіонали», а також  депутати від інших політичних сил – 7 «комуністів» та 4 «бютівці».

Від початку роботи Верховної Ради VII скликання рух ЧЕСНО зафіксував щонайменше 83 народних депутатів, які порушили вимоги Конституції України (ст.84) та Регламенту Верховної Ради України щодо особистого голосування, віддавши свої картки або проголосувавши замість колег.

У травні рух ЧЕСНО закликав Президента України та голів парламентських фракцій скористатися правом законодавчої ініціативи та вжити дієві заходи, аби унеможливити «кнопкодавство» вже у наступній сесії Верховної Ради, запланованій на вересень 2013 р.

 

Фото: Тетяна Овчаренко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *