ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль «Львів на тарілці» презентував все багатство місцевої кухні

|

Цими вихідними у місті Лева відбувся гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», який презентував відвідувачам всі родзинки львівської кухні. Три дні на площі Ринок близько  20 тисяч гостей частувались тутешніми смаколиками на Ярмарку Львівської кухні та ярмарку «Смакуємо з Карпат». А просто неба на терасі галереї Палацу Мистецтв 300 поважних гостей куштували страви створені найкращим  львівськими шеф-кухарями за особливими місцевими рецептами, інформують організатори.

Як повідомив організатор фестивалю «Львів на тарілці» Андрій Сидор, понад пів сотні місцевих ресторанів, кондитерських, кнайп, готелів, фермерів Карпатського краю та львівських господинь презентувати на ярмарках все багатство нашого регіону. 

«Цьогоріч до участі у Ярмарку Львівської кухні були запрошені представники закладів, які радо представляли Львівську кухню. Вперше до фестивалю долучились виробники Карпатського краю.

На Гала-вечері страв Львівської кухні шеф-кухарі ресторанів «Кумпель», «Citadel Inn Hotel & Resort», «Split Lviv» та «Шекспір» подавали вишукані львівські страви, до кожної з яких було спеціально підібрано вина ТМ «Колоніст». Усі страви було приготовлено із корисних та свіжих продуктів фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком «Шувар», – додав Андрій Сидор.

Ексклюзивно для Гала-вечері кав’ярнія «Світ Кави», приготували фільтр–каву приготовлену з авторської суміші, а пивоварня «Кумпель» спеціально зварили темне пиво «Ель Бронзовий».

Над дизайном меню та запрошення Гала-вечері фестивалю працював знаний львівський митець, творець ресторанних інтер’єрів Влодко Костирко.

Смакування страв місцевої кухні, дегустація напоїв та невимушене спілкування гостей вечері проходило під вишукану музику у виконанні відомої львівської співачки Оксани Мухи у супроводі мюзік-бенду «Orchestra Vito».

Вперше на Фестиваль завітала відома телеведуча кулінарних проектів, власниця кулінарної школи «Картата Потата» Даша Малахова, яка три дні разом з усіма охочими просто неба на площі Ринок готувала страви Львівської кухні. Також до майстер-класу та дискусії про місцеву кухню долучились і відомі львів’яни.

А ще у дворику Ратуші тривали майстер-класи з використанням продукції фермерських господарств та майстер-клас з приготування страв Львівської кухні за участі переможця конкурсу родинних рецептів Львівської кухні «Галицька пательня» та Клубу Галицької кухні Олега Юзича.

Під час Фестивалю Клуб галицької кухні організував свято-конкурс найсмачніших андрутів. Перемогу здобула Оксана Солук, яка отримала 1 тис. грн. За друге і третє місце на конкурсі переможці отримали по 500 грн. Свято мало на меті відродження традиції готування андрутів.

Також на офіційній сторінці Фестивалю у Facebook відбувся розіграш подорожі для двох осіб на Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Щаслива переможниця Анастасія Зарицька, виграла пакет, який включав переліт на двох в економ-класі в обидві сторони власними рейсами МАУ за маршрутом Київ-Львів-Київ, проживання у Citadel Inn Hotel & Resort та 2 квитки на Гала-вечерю страв Львівської кухні.

В рамках фестивалю до 7 липня місцеві ресторації беруть участь у Гастрономічній мапі.

Нагадаємо, в рамках Фестивалю у Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15а) відкрито виставку «Меню як мистецтво». Експозицію складають близько 100 меню із колекції знаменитого на той час французького гастрономічного критика князя Курнонського (1872-1956). Тепер власником колекції є львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Виставка триватиме до 11 липня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *