ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано зловмисників, які напали на знімальну групу в центрі Львова

|

Галицький райвідділ міліції Львова зареєстрував кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про  інцидент, який трапився сьогодні під час проведення журналістами одного з центральних  телеканалів відео зйомки на площі  Ринок у Львові, вказують в прокуратурі.

За даними правоохоронців, троє невідомих громадян, спровокувавши конфлікт, намагались пошкодити відеокамеру  та відібрали у журналіста посвідчення.

Зараз зловмисники перебувають райвідділі міліції. Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомляє «Телекритика», у центрі Львова напали на знімальну групу «Савік Шустер Студії». Про це повідомила керівник служби соціальних комунікацій компанії Альона Трофанчук.

 За її словами, інцидент стався у центрі Львова. Нападники в агресивній формі перешкоджали роботі журналістки Альбіни Безроденко та оператора програми, прізвище якого нині встановлюється. 

«На нас щойно напали, розбили камеру, забрали журналістське посвідчення. Ми проводили журналістський експеримент: наскільки люди готові жертвувати свої гроші іншим. Героїня сюжету – мама хворої дитини – йшла по центру Львова, маючи на руках всі документи, і приймала допомогу від людей. У цей момент підбігли невідомі, зажадали показати посвідчення. Я пред`явила його, вони скрутили руки, забрали документ і стали бити камеру. Ми викликали наряд міліції», – розповіла Альбіна Безроденко. 

«На місце події приїхала слідчо-оперативна група. Зараз оператора і кореспондентку везуть у відділення міліції. Знімальна група працювала над черговою програмою соціального ток-шоу “Шустер Life. Адреналін” про “чорних” благодійників», – йдеться в повідомленні служби соціальних комунікацій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *