ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`янин у суді довів, що закордонний паспорт має бути дешевшим

|

Львівський суд дозволив вимагати дешевший закордонний паспорт. Майже чотири місяці львів`янин доводив у суді, що вартість документа менша, ніж офіційних 375 гривень, повідомляє «Львівська хвиля».

Як розповів громадський активіст Роман Тибінка, напередодні окружний суд Львова виніс постанову, де зазначено, що закордонний паспорт коштує 257 гривень 15 копійок.

«Зараз ціна закордонного паспорта, якщо ви все робите самі, 170 гривень – це сплата тільки державного мита. Якщо ви не хочете самі фотографуватись і заповнювати анкету, ви оплачуєте послуги міграційної служби – це ще 87 грн 15 коп. Всі решта послуги – надумані!», –переконаний чоловік.

У міграційній службі Львівської області наголошують, що рішення про точну ціну документа в Україні немає.

Суди, які час від часу виграють громадяни України, лише постановляють, що паспорт може коштувати дешевше. Але це не зобов’язує міграційну службу виготовляти документ за іншу ціну.  Коментує прес-секретар Державної міграційної служби у Львівській області Світлана Мірошніченко: «Ми в даному випадку з цих грошей не отримуємо ні копійки, ми не є зацікавленою стороною. Як на горі приймуть, так ми і будемо робити».

Натомість активіст переконаний, що на виграній справі крапку не поставлять. Він припускає, що буде апеляція.

 Фото: Ogo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *