ОСТАННІ НОВИНИ

П´ятьох українців розстріляли у Пакистані

|

В результаті нападу на готель в Кашмірі загинуло 10 туристів з Росії, КНР та України

Як передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгена Перебийніса, наразі українське посольство спільно з місцевою поліцією встановлюють особи туристів із України.

Трагедія сталася на півночі пакистанського Кашміру, в регіоні Гілгіт-Балтистан, де в результаті атаки бойовиків на готель загинули – за повідомленнями низки ЗМІ, були розстріляні – дев´ять осіб: один громадянин Росії, п´ять – України і троє – КНР. За повідомленнями пакистанської поліції, було вбито 10 осіб.

Поліція веде пошук злочинців, яким після нападу вдалося втекти.

Відповідальність за вбивство туристів взяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування Jundullah. Як передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Reuters, про це телефоном повідомив спікер угруповання Ахмет Марват.

«Ці іноземці є нашими ворогами, і ми з гордістю беремо відповідальність за їх вбивство, і також будемо  здійснювати подібні напади і надалі», – повідомив він.

Раніше це ж угрупування брало на себе відповідальність за серію нападів на представників пакистанської шиїтської меншини, включаючи розстріл 18 пасажирів автобуса в лютому нинішнього року.
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *