ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові видали посібник «Професійне управління житловою нерухомістю»

|

Протягом вересня 2012 – березня 2013 року Центр досліджень місцевого самоврядування підготував до друку оновлений двотомник «Професійне управління житловою нерухомістю»: «Том 1. Правові, організаційні і фінансово-економічні аспекти», «Том 2. Практика управління і технічне обслуговування». Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Це методичне забезпечення – це невеликий крок у правильному напрямку професійної підготовки голови ОСББ, бухгалтера та інших працівників до управління будинком. Ми декілька років працювали над опрацюванням досвіду, зараз ми опрацьовуємо український досвід, і на базі цього ми розробили посібники. Перше видання таких посібників було у 2009 році, тепер же  – оновлене, видане у 2013 році, актуалізоване з прив’язкою до управителів, нових викликів часу»,  – зазначив Володимир Бригілевич, голова правління ЦДМС.

Тираж – 2 тис примірників. Розроблена також мультимедійна версія, яку можна завантажити на сайті ЦДМС. Раніше посібник презентували на серії круглих столів у Львові, Луцьку, Хмельницькому, Дніпропетровську та Києві.

Посібник виданий в рамках проекту ЦДМС «Створення сучасного методичного забезпечення навчального процесу для управителів та голів ОСББ» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

 «Наразі нема жодного нормативно-правового акту, який би вимагав, щоби голова ОСББ мав диплом чи відповідну освіту. Однак в своїй роботі він стикається з такими речами як технічний нагляд за станом будинку, юридичні аспекти функціонування, боротьба з боржниками, договірні стосунки з виробниками комунальних послуг та іншими організаціями. Відповідно, ми зацікавлені і хочемо, щоб люди, які управляють своїми будинками, були освіченими, кваліфікованими і мали можливість отримати інформацію»,  – розповіла Галина Когут, начальник відділу супроводу ОСББ.

Нагадаємо, у Львові сьогодні функціонує 518 ОСББ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *