ОСТАННІ НОВИНИ

Результати ЗНО-2013 оголошуватимуть з 18 червня

|

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання здійснюватиметься через Інтернет, повідомляє портал Освіта.ua. Зважаючи на кількість абітурієнтів, найдовше визначатимуть результати з наймасовіших предметів

Визначення результатів зовнішнього оцінювання здійснюватиметься поетапно. Спочатку встановлюється тестовий бал (сума балів за виконання тесту) кожного з абітурієнтів за виконання тесту, після чого відбувається конвертація тестових балів у оцінки за шкалою 100-200 балів.
Оцінка за шкалою 100-200 балів є рейтинговою, тобто вказує на місце результату абітурієнта серед результатів, отриманих іншими абітурієнтами з певного предмета (сесії) тестування.
Визначити власний тестовий бал абітурієнти можуть, порівнявши правильні відповіді на завдання тесту, що публікуються наступного дня після проведення тестування з певного предмета, та власні відповіді, надані при розв’язанні завдань тесту. Для цього учасникам ЗНО необхідно отримати власний тестовий зошит після завершення тестування.
Схеми підрахунку тестових балів за виконання завдань різних форм кожного предмета див. у розділі Підготовка до ЗНО.
Відповідно до календарного плану проведення ЗНО, офіційне оголошення результатів зовнішнього оцінювання відбуватиметься у період з 18 червня до 7 липня.
Оскільки для перевірки бланків відповідей абітурієнтів з різних предметів необхідний певний час, що пов’язано з об’єктивними факторами, та огляду на практику минулих років строки визначення результатів тестування абітурієнтів з різних предметів можуть коливатися від 10 до 20 днів від дня проведення тестування.
Враховуючи кількість абітурієнтів, а також наявність власного висловлювання, що перевіряються екзаменаторами, результати тестування з української мови орієнтовно визначатимуться впродовж 20 днів від дня проведення ЗНО.
Також 15-16 днів від дня тестування необхідно для визначення результатів учасників ЗНО з математики, історії України та іноземних мов.
Результати тестування з інших предметів можуть бути визначені впродовж 10-11 днів від дня зовнішнього оцінювання з певного предмета.
Офіційне оголошення результатів зовнішнього оцінювання буде здійснюватися шляхом їх розміщення на інформаційних сторінках абітурієнтів на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Про дату оголошення результатів ЗНО з кожного предмета буде повідомлено додатково.
Також в день оголошення результатів ЗНО, Український центр оцінювання опублікує таблиці відповідності кількості тестових балів оцінці за шкалою 100-200 балів із певного предмета.
Результати зовнішнього оцінювання з усіх предметів, з яких абітурієнт проходив тестування, будуть зазначені в інформаційній картці, яку абітурієнтам необхідно буде самостійно роздрукувати з власної інформаційної сторінки на сайті Українського центру оцінювання. Відповідна опція стане доступна після офіційного оголошення результатів зовнішнього оцінювання з усіх предметів.
Результати зовнішнього оцінювання будуть внесені до електронної бази даних, яку використовуватимуть приймальні комісії вищих навчальних закладів для перевірки результатів зовнішнього оцінювання, зазначених в інформаційній картці абітурієнта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *