ОСТАННІ НОВИНИ

Держсанслужба дозволяє годувати українців забороненими харчовими додатками

|

Протягом останніх років Держсанепідслужби України видала 34 висновки санітарно-епідеміологічної експертизи, якими було дозволено ввезення в Україну продуктів з використанням недозволених або незареєстрованих харчових додатків. Про це у коментарі УНН повідомив начальник відділу Генеральної прокуратури України Роман Романчук.

За його словами, не відповідає встановленим вимогам системи контролю за використанням харчових додатків та ароматизаторів. У порушення пункту 26 статті 6 Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів” Держсанепідслужбою України не здійснюється реєстрація та ведення Державного реєстру харчових додатків, ароматизаторів та допоміжних матеріалів для переробки.

«Проте органами Держсанепідслужби України упродовж 2010 – 2012 років видано 34 висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, на підставі яких на територію України ввезено харчові продукти із незареєстрованими та недозволеними для використання в Україні харчовими додатками та ароматизаторами (оформлено 20 висновків на харчові продукти з вмістом додатки Е 955, п’ять – з вмістом Е 553, три – з вмістом Е 960 і Е-900 та інші)”, – повідомив Р.Романчук.

На усунення цих та інших порушень керівнику Держсанепідслужби Генеральною прокуратурою України було внесено подання, яке розглянуто із вжиттям заходів. Винних посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура провела перевірку діяльності Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної санітарно-епідеміологічною служби України та Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів. У діяльності органів виявлено низку порушень.

Резюмуючи, Роман Романчук повідомив, що за допущені порушення до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 16 посадових осіб центральних апаратів Держветфітослужби, Держсанепідслужби та Держспоживінспекції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *