ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович розказав, як хоче змінити виборчу систему

|

Україні слід перейти до виборчої системи із голосуванням за партійними списками з преференціями. Про це йдеться у щорічному посланні Президента до Верховної Ради про внутрішню і зовнішню політику, текст якого мають у розпорядженні «Коментарі».

У посланні Президента пропонується остаточно закріпити межі виборчих округів, але при цьому максимально враховувати межі проживання етнічних груп. Крім того, Президент пропонує встановити обмеження на обсяг фінансування виборчих кампаній партій.

Голосування за партійними списками з преференціями припускає, що виборець голосує не тільки за список певної партії, а й визначає пріоритетного для себе кандидата, із запропонованих у списку.

Нагадаємо, 28 жовтня 2012 року в Україні відбулися парламентські вибори, за результатами яких Партія регіонів отримала 30% голосів, «Батьківщина» – 25,54%, УДАР – 13,96, КПУ – 13,18%, «Свобода» – 10,44%.

Крім того, як мажоритарні кандидати в Раду пройшли: 113 депутатів від ПР, «Батьківщина» – 39, «Свобода» – 12, УДАР – 6, «Єдиний центр» – 3, Народна партія – 2, «Союз» – 1 , Радикальна партія Олега Ляшка – 1, самовисуванці – 43.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *