ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представлять унікальний фольклор українців Словаччини

|

У суботу, 8 червня, у Львові відбудеться концерт двох фольклорних колективів з Пряшева (Словаччина). У Львівському обласному театрі ляльок колективи «Карпатянін» та «Сердечко» презентують місцеву автентичну українську-лемківську культуру. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ідея організувати візит колективів виникла під час розмов з львів`янами. Як виявилося, в Україні нічого не знають про українську громаду в Словаччині. Саме тому їм буде цікаво побачити, як українці з-за кордону зберігають свої традиції», – розповідає Міхаела Мушинка, ініціатор заходу, студентка україністики Карлового університету в Празі.

За словами Міхаели, лемки зі Словаччини зберегли багато старовинних традицій.

«Унікальні вони тим, що поєднують українські елементи зі словацькими. Від українського фольклору відрізняються мовою – лемківською говіркою, народними строями, які подібні до словацьких, специфічним чардашним ритмом», – зауважує студентка-україніст.

Як зауважив Назар Радь, заступник голови ЛОМГО «Молода Лемківщина», дві львівські організації  ЛОМГО «Молода Лемківщина» та обласна організація «Лемківщина» офіційно запросили колективи з Пряшева, який ще називають культурною столицею русинів-українців Словаччини.

Організатори заходу будуть раді бачити поціновувачів автентичної культури. Початок концерту о 18:00. Вхід вільний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *