ОСТАННІ НОВИНИ

На Leopolis Grand Prix 2013 експонуватимуть автолегенду SyrenaSport

|

Під час фестивалю Leopolis Grand Prix 2013 експонуватиметься польська автомобільна легенда SyrenaSport. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

FSO SyrenaSport є прототипом польських спортивних автомобілів, виготовлений в кінці 50-х років 20 століття на Fabryce Samochodów Osobowych в Варшаві. Оскільки молодій дизайнерській команді дали волю у реалізації свого бажання, результатом їхньої роботи став гарний автомобіль. Після представлення автомобіля 1 травня він швидко стала сенсацією. Популярна італійська щоденна газета «IlGiorno» описала SyrenaSport як «найгарніший автомобіль, створений поза «Залізною завісою».

Польська преса та люди вимагали виробництво SyrenaSport. Державні компанії заявляли про готовність випускати склопластикові кузова.

Існує історія, яку часто цитують, але яка не має обґрунтованих доказів, про те, що або Прем’єр Міністр Józef Cyrankiewicz або Перший Секретар Комуністичної партії Władysław Gomułka особисто викликали керівництво заводу і наказали заморозити проект.

Автомобіль було знищено в кінці 1970-их років разом із іншими прототипами FSO для того, щоб звільнити місце в гаражі. Історичний матеріал, який зберігся, – це чорно-білі фотографії та вручну намальовані картинки, статті газет та проекти.

Сьогодні в польських публікаціях SyrenaSport вважається найгарнішою машиною, яку розробили і випустили в Польщі. Зараз існує лише дві відновлені копії автомобіля. Відновлений автомобіль був офіційно представлений на 52 річницю запуску прототипу, тобто 1 травня 2012 року.  Першу копію SyrenaSport створив житель Домінова, що під Любліном, інженер і механік Мирослав Мазура. Саме його автомобіль приїде на фестиваль Leopolis Grand Prix у червні.

Нагадаємо, Леополіс Гран Прі – подія № 1 у світі ретро-автомобілів Центральної Європи. Цьогоріч фестиваль, який відродив легенду 30-х, відбудеться 21-23 червня та перетворить Львів на музей ретро-автівок просто неба. Під час фестивалю відбудуться перегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник», рекорд якої досі не побито.

На фестивалі будуть представлені різні цікаві автомобілі. Одним з них стане найменше в світі авто PeelP50, вагою 59 кг.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *