ОСТАННІ НОВИНИ

Туристичний податок запровадити наразі неможливо

|

 

 

Депутат Верховної Ради, член фракції “Всеукраїнське об`єднання “Батьківщина” Сергій Терьохін вважає неможливим введення податку для українців, які виїжджають за кордон у туристичних цілях. Про це він сказав журналістам, повідомляють  “Українські Новини”.

Депутат зазначив, що Держагентство з питань туризму й курортів ініціює введення податку в розмірі 1% від розміру мінімальної заробітної плати з українців, які виїжджають за кордон у туристичних цілях.

З його слів, незрозуміло, яким чином держава буде визначати, виїжджають українці за кордон у туристичних цілях чи це ділові та інші поїздки.

Депутат зазначив, що можна було б такий податок збирати з туристичних агентств, але багато українців виїжджають на відпочинок за кордон самі, і кого тоді будуть обкладати податком – незрозуміло.

“А хто буде збирати цей податок? Прикордонник? Ну, як це? Перед тим як щось озвучувати, потрібно знайти хоча б якийсь сенс у цій ідеї”, – сказав він.

Терьохін нагадав, що існує практика туристичного податку при в`їзді в країну з іноземних туристів, але, на його думку, це робиться в країнах стабільного туристичного інтересу, а в Україні введення такого податку абсурдне у зв`язку з тим, що Україна тільки стала привабливою для туристів після чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Терьохін підкреслив, що подібні ініціативи влади легше коментувати лікарям-психіатрам, ніж економістам.

Як повідомляло агентство, Україна зайняла 76-е місце в туристичному рейтингу World Economic Forum.

Нагадаємо, на закритому засіданні уряду глава Державного агентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова запропонувала вввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *