ОСТАННІ НОВИНИ

Панькевич вимагає від уряду відновити та збільшити суму виплат вкладникам «Ощадбанку»

|

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Панькевич вимагає від уряду відновити виплату компенсацій знецінених вкладів радянського «Ощадбанку», а також збільшити суму виплати на одну особу. Про це Олег Панькевич зазначає у зверненні до прем’єр-міністра України Миколи Азарова, інформує прес-служба партії.  

Як зазначає депутат-свободівець, раніше він вже звертався до прем’єр-міністра з цього приводу, оскільки до нього надходять численні звернення мешканців Львівщини, які скаржаться на невиплату 2012 року компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, укладених до 2 січня 1992 р. в установах “Ощадного банку” СССР.

Як з’ясувалося, зобов’язання держави із відновлення заощаджень громадян України становлять майже 132 мільярди гривень. Після здійснених у 2008 та 2012 роках компенсаційних виплат держава ще залишилася винна вкладникам 117 млрд гривень.

«Такими темпами компенсації доведеться виплачувати ще 25 років, – зазначає Олег Панькевич. – Тим часом вклади ще більше знеціняться, і не всі вкладники дочекаються виплати».

Народний депутат також вважає за необхідне збільшити суму компенсації на одну особу (зараз це 1 тис. гривень), а також почати повторні виплатити для тих, хто вже отримав тисячу у 2008 та 2012 роках. 

Олег Панькевич вимагає від уряду виконання зобов`язань держави, передбачених Законом України “Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *