ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво водогону у Дрогобичі обійдеться Львівщині у 120 млн грн.

|

Влада Львівщини погодилась з пропозицією міського голови Дрогобича сприяти покращенню водопостачання у місті. Про це повідомляє прес-служба виконкому Дрогобицької міської ради.

Труднощі з дрогобицькими водогонами обговорили на виїзному засіданні під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Богдана Матолича. Віце-губернатор прибув до Дрогобича, аби обговорити з міським головою Олексієм Радзієвським найважливіші проблеми Дрогобича.

Зокрема, йшлося про магістральний водогін Гірне-Дрогобич, що експлуатується більше 40 років і є єдиною артерією цілодобового водопостачання. З кожним роком водогін стає важче експлуатувати через часті ремонти. Одна з ділянок Гірне-Дрогобич пролягає через автодорогу Дрогобич-Трускавець і потрапляє в зону шахтного поля, де можливе руйнування. Зрештою, ця ситуація може призвести до відключення помешкань від водопостачання.

На комісії вирішили, що першочерговим завданням є виготовлення проектно-кошторисної документації, вартість якої складає близько 700 тис. грн. Тому міський голова О.Радзієвський лобіює співфінансування з бюджетів облдержадміністрації та обласної ради. Вартість будівництва другої лінії водогону – близько 120 млн. грн. У сучасних умовах відшукати такі кошти буде складно, проте є можливість розпочати наукове обґрунтування та розпочати необхідну оптимізацію схеми водопостачання. У підсумку, на виїзному засіданні було вирішено розпочати розробку такої схеми по Дрогобичу, виготовити проект комплексної документації та розпочати пошук коштів для будівництва водогону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *