ОСТАННІ НОВИНИ

Майже у півтисячі жителів Львівщини підозрюють рак шкіри

|

У понад 400 жителів Львівської області підозрюють рак шкіри. Такими стали результати Всеукраїнської акції з діагностики раків шкіри та раннього виявлення меланоми, яка проходила у Львівській області з 13 по 19 травня 2013 року. Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

За інформацією головного дерматовенеролога департаменту охорони здоров’я ЛОДА Юрія Роговського, в акції брали участь 93 медзаклади, де проводилось скринінгове обстеження, та сім закладів, де проводилось дерматоскопічне обстеження. До цих обстежень було залучено 170 спеціалістів.

За час акції на Львівщині обстежено 25 тисяч 215 пацієнтів. На лікування в дерматологічні заклади було скеровано 541 пацієнти, а у медичні заклади онкологічного профілю – 444 особи.

Під час акції у 349 пацієнтів виявлено дерматофіброму, у 124 – базальноклітинний рак шкіри, у 31 особи – плоскоклітинний рак шкіри, у 24 пацієнтів виявлено меланому.

Лікарі-дерматологи вважають, що ультрафіолетове опромінення є головною причиною раку шкіри, і радять не засмагати з 10 ранку до 16ºº та обов’язково користуватись сонцезахисними кремами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *