ОСТАННІ НОВИНИ

Житловий будинок на Озаркевича не зашкодить лічниці імені Шептицького – забудовник

|

Депутати Львівської міської ради затвердили ТзОВ «Розвиток нерухомості» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Є.Озаркевича, 4-а. За це питання сьогодні на сесії ЛМР проголосували 48 обранців.

Як розповів директор ТзОВ «Розвиток нерухомості» Микола Дмух, на території, що знаходиться неподалік від лічниці імені Шептицького, буде зведений 4-6 поверховий. Нижній поверх будівлі (близько 400 квадратних метрів) підприємець передасть у користування Українській греко-католицькій церкві.

Зважаючи на те, що мешканці сусідніх будинків критично висловлювались стосовно намірів забудовника, депутати міськради вирішили перед прийняттям цього рішення заслухати обидві сторони.
За словами голови ініціативної групи мешканців Сергія Леонтьєва, майбутнє будівництво зачіпає інтереси громадян, що проживають у сусідніх будинках. Також він наголосив, що попередньо не було проведено громадських слухань, а відтак мешканці налякані через непоінформованість щодо планів забудовника.
«Мешканці проти цього будівництва. У нас хочуть відібрати 0.147 га прибудинкової території, знищать дитячі майданчики. Тут розташована лічниця імені Андрея Шептицького. І нам дивно, що сучасне керівництво єпархії УГКЦ дало згоду на зведення будинку. Також може бути порушення санітарних норм, адже невідомо чи забудовник дотримуватиметься належної відстані від лічниці. Крім того, між будинками є фруктові сади, їх також можуть знищити», – переконаний Сергій Лєонтьєв.
Своєю чергою директор ТзОВ «Розвиток нерухомості» Микола Дмух наголосив, що його фірма законно придбала згадану земельну ділянку кілька років тому. Однак зараз, коли постало питання про будівництво будинку, розпочався незрозумілий протест. Він припускає, що ініціатором подібного спротиву виступили ті ж люди, які раніше намагались захопити ділянку рейдерським способом. Цього не вдалось зробити, ТзОВ «Розвиток нерухомості» довів законність своїх дій у суді.

«Навколо майбутнього будівництва вже впродовж якогось часу мусуються чутки, які не відповідають дійсності. Наголошую, ми не збираємось забудовувати Святоюрську гору. Також ми не посягаємо на зону ЮНЕСКО, йдеться про ділянку, яка знаходиться в стороні. Є усі необхідні погодження від управління охорони історичного середовища міської ради та Міністерства культури. Хочу спростувати й те, що писали деякі ЗМІ: багатоповерхівки тут теж не буде. У цьому районі є шестиповерхова забудова, наш будинок розрахований на 4-6 поверхів. На першому поверсі буде офісне приміщення, яке ми передамо курії львівської єпархії УГКЦ. І насамкінець, будинок не зачіпатиме територію лічниці Шептицького. Навпаки подвір’я, де гуляють пацієнти ми плануємо впорядкувати», – запевнив Микола Дмух.
Відповідаючи на запитання депутатів, він зазначив, що при будівництві діятимуть так, аби не пошкодити дерева, що там знаходяться. «Щодо зелених насаджень, то ми намагатимемося планувати роботи із мінімальною шкодою для дерев. Якщо і доведеться вирубати одне –два дерева, то ми це робитимемо тільки з отриманням відповідних дозволів», – сказав він.

М.Дмух додав, що коли фірма отримає статус забудовника офіційно, обов’язково будуть проведені громадські слухання, на яких і представлять проект будівництва і вочевидь нададуть усі відповіді мешканцям, аби надалі не виникало чуток.

Після цього секретар ради Василь Павлюк поставив питання на голосування й обранці більшістю голосів підтримали його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *