ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї суботу відбудеться Гран-прі Львова з драгрейсингу

|

У суботу, 1 червня, на ділянці траси від перехрестя вул. Наукова – Кульпарківська (м. Львів) – до вул. Л. Українки (с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області) розпочнуться представницькі змагання за Кубок Автомобільної федерації України «Гран-прі міста Львова» з драгрейсингу. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

У змаганнях візьмуть участь майже 40 учасників із Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Волинської та Рівненської областей.

Змагання відбудуться за підтримки управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Початок змагань о 10.00 годині.

Драгрейсинг – автомобільні змагання зі спринтерським заїздом на дистанцію 402 метри (¼ милі). Рідше проводяться заїзди на ½ милі (804 м.), 1/8 милі (201 м.) або на милю (1609 м.). Драгрейсинг – це гонка на прискорення, яка проводиться на прямій трасі. Особливо популярний цей вид спорту в США, де змагання проводяться більше пів століття. Найпоширенішими дисциплінами є гонки автомобілів і мотоциклів з поршневими двигунами, проте існують змагання і для реактивних електромобілів, скутерів, велосипедів і навіть тракторів та газонокосарок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *