ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині жінка ледь не довела до смерті сина

|

44-річну жительку Миколаївського району Львівської області можуть посадити за грати на п’ять років через недбалий догляд за своїм сином. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

За словами інспектора по роботі з населенням та громадськими формуваннями Миколаївського райвідділу міліції лейтенанта міліції Оксани Паук, мати 15-річного хлопчика злісно не виконувала встановлених законом обов’язків догляду за дитиною і це призвело до того, що хлопець захворів на важкі недуги.

Передовсім він не мав повноцінного харчування, що стало причиною дефіциту маси його тіла. Окрім цього, наприкінці минулогороку йому діагностували гострий тубуло-інтерцистіальний нефрит і білково-енергетичну недостатність. Попри це жінка за медичною допомогою так і не звернулась, а натомість займалася самолікуванням дитини, що спричинило ускладнення захворювання, яке могло призвести до летальних наслідків. Через кілька днів, 6 грудня, хлопчика довелося госпіталізувати у КЗ ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».

І навіть зважаючи на такий стан справ, мати продовжувала злісно ухилятися від виконання встановлених законом обов’язків, відмовилася від надання дитині лікування, а також від подальшого безкоштовного скерування дитини на санаторно-курортне лікування.

Як зазначила Оксана Паук, жінка навіть не намагалась влаштуватися на роботу чи іншим чином покращити матеріальне становище сім’ї. До прикладу, остання не ставала на облік у центрі зайнятості, не зверталася у відповідні державні органи за грошовими виплатами на утримання дітей, а також відмовилась від роботи, запропонованої органами місцевого самоврядування.

Ці дії жінки підпадають під кримінальне правопорушення, передбачене статтею 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов`язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування), що карається обмеженням волі на строк від двох до п`яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *