ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати підтримують підвищення акцизу на пиво

|

Депутати Львівської міської ради підтримують законопроект, яким пропонують підвищити акцизи на пиво і спрямувати виручені кошти на будівництво корпусу лікарні Охматдит у Києві. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції у Львові.

Як зауважив депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук, таки й законопроект парламент може розглянути у середині червня, а його співавторами є депутати як від опозиції, так і від влади.

Насправді йдеться про три законопроекти. Одним із них підвищують акциз на пиво до 2,5 грн, а в двох інших закріплюють норми про те, що виручені від цього податку кошти підуть саме на фінансування будівництва Охматдиту.

Як вважають ініціатори законопроекту, такі кроки дадуть можливість залучити щороку до бюджету чотири мільярди гривень і це дозволить збудувати сучасний комплекс лікарні, де нарешті можна буде проводити операції з пересадки кісткового мозку онкохворим.

За даними представника фонду “Крила надії” Наталії Ліпської, до цього часу Україна залишається в числі трьох європейських держав, де такі операції не проводять, тому українці змушені шукати меддопомоги за кордоном.

“Щороку до 150 дітей з Львівської області потребують пересадки кісткового мозку і родичі змушені шукати до 200 тисяч євро на такі операції за кордоном, бо Україна й досі серед тих трьох країн Європи, де такі операції досі не проводить”, – наголосила вона.

Голова депутатської комісії з питань охорони здоров`я Львівської міської ради Людмила Шекета підтримала цю думку і наголосила на тому, що неприпустимо вивозити з України мільйони гривень і вкладати їх у розвиток чужої медицини. Також вона зауважила, що тільки з фонду депутатських допомог щороку два мільйони гривень іде в якості коштів на лікування жителів Львова.
Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *