ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запроваджують централізоване виготовлення водійських посвідчень

|

В Україні передбачається централізоване виготовлення водійських посвідчень з присвоєнням номера Єдиного державного демографічного реєстру. Про це повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем Сергій Будник, інформує прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Сергій Будник зазначив, що на сьогодні 150 таких посвідчень вже скеровані на виготовлення й найближчим часом будуть видані громадянам.

За бажанням посвідчення водія можна буде також замовити з безконтактним електронним носієм, на якому, за заявою громадянина, буде зберігатися інформація про місце проживання, податковий номер, а також біометричні дані.

Потрібно зазначити, що при оформленні водійських прав з безконтактним електронним носієм значно підвищується захист документу від підробки та знищення.

Заміна вже існуючих водійських посвідчень на такі, що видаються засобами Єдиного державного демографічного реєстру або ж з електронним носієм не обов`язкова.

Перші водійські посвідчення, що видаються засобами Єдиного державного демографічного реєстру з можливістю оснащення електронним носієм, отримають кияни, а вже за місяць їх можна буде оформити в усіх 269 реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції.

Вартість централізовано виготовленого національного посвідчення водія з імплантованим чіпом складає 247,8 грн.

Насамкінець Сергій Будник нагадав, що посвідчення водія, які були видані до цього часу є чинними. Обміняти, до 1 січня 2014 року, потрібно тільки водійські посвідчення часів СРСР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *